HomeGeen categorie24ste editie HLB Witlox van den Boomen Eurode Omloop prooi voor Rick Pluimers

Rick Pluimers van het Jumbo-Visma Development team versloeg Peter Schulting (VolkerWessels) in de sprint van een kopgroep van vier. Jordy Bouts werd derde namens Beat Cycling De laatste renner in de kopgroep was Frank van den Broek (JEGG-De Jonge Renner). 824a0d8c-43c5-4186-867d-afb3e0b2f2b5

Voor Pluimers was het een welkome zege na een seizoen met veel topwedstrijden. ‘Ik had in de slotfase vertrouwen in mijn sprint, maar had wel echt drie sterke renners mee. Peter Schulting kwam als eerste door de bocht en ik raakte bijna ingesloten. Gelukkig was hij sportief genoeg om de deur niet dicht te gooien. Dit is een heel mooie zege in een  selectieve Nederlandse koers. Ik ben er blij mee” aldus de toekomstig prof, die bevestigde komend jaar voor het Tudor-project van Fabian Cancellara uit te komen.

De vier uiteindelijke vluchters reden weg uit een kopgroep van vijftien met ook nog Tomas Kopecky, Luuk Herben (A Bloc), Stijn Daemen, Vincent Hoppezak (BEAT), Bart Lemmen (VolkerWessels), Owen Geleijn, Jesse Kramer (Jumbo-Visma DT), MIke Bronswijk (Allinq), Jeroen Meijers (JEGG-DJR), Tibor del Grosso en Hartthijs de Vries (Metec-Solarwatt). Zij namen snel een minuut en in de slotronde wisten de vier dat ze alleen naar elkaar hoefden te kijken. Van den Broek probeerde nog een sprint te ontlopen, maar de vier gingen gezamenlijk naar de streep.

De Jo Dorscheidt bergprijs ging ook naar Rick Pluimers. Hij verzamelde de meeste punten bovenaan Duivelsbosch.

Roel van Sintmaartensdijk won de Schwalbe Topcompetitie.  Bart Lemmen werd Berkkoning en VolkerWessels stelde het ploegklassement veilig.

407d09f8-aee9-4ed7-ae59-d7b7b7ce51b4

Reacties zijn gesloten.