HomeGeen categorieJeroen Meijers voor de tweede keer de beste

jeroen meijers 2016De HLB Van Daal Eurode Omloop 2016 is voor het tweede jaar op rij gewonnen door Jeroen Meijers. De renner van het Rabobank Development Team was na bijna 160 kilometer de sterkste op de markt in Kerkrade. De strijd om de eindzege in de Topcompetitie duurde de gehele koers. Leider Coen Vermeltfoort kwam in de problemen, maar wist zich te herpakken en de Topcompetitie te winnen.

Spectaculaire openingsfase
Er stond een hoop spanning op de wedstrijd en dat was te merken in het koersverloop. Elf vluchters kregen in het Limburgse heuvelland weinig ruimte door een op hol geslagen peloton. Een groep van 21 wist zich los te maken, met daarbij de vier kanshebbers op de eindzege in de Topcompetitie (Coen Vermeltfoort, Jetse Bol, Hartthijs de Vries en Oscar Riesebeek).

Kopgroep van zeven
Meerdere keren sloop Riesebeek mee met een vlucht, waardoor Join-S|De Rijke telkens moest achtervolgen. De blauw-gele formatie controleerde de koers en liet zeven renners ontsnappen. Gert-Jan Bosman (Jo Piels), Sjoerd Kouwenhoven, Jarno Gmelich Meijling (beiden Metec-TKH), Jan Maas, Cees Bol, Jeroen Meijers (allen Rabobank) en Jasper Ockeloen (Parkhotel Valkenburg) pakten een minuut.

Vermeltfoort kraakt
Metec-TKH liet de mannen van De Rijke niet rusten en versnelde. Weer was het Riesebeek die de knuppel in het hoenderhok gooide en De Vries met zich mee kreeg. Bol wist met enige vertraging alsnog de aansluiting te vinden. Vermeltfoort niet, hij kreeg het lastig op de heuvels en reed achter de feiten aan.

Koplopers voor dagwinst
Uit een kopgroep van zeven reden Jeroen Meijers en Peter Schulting weg. De klassementsfavorieten moesten deze mannen bijhalen om Vermeltfoort nog te kunnen passeren in de rangschikking. Op de laatste beklimming van het Duivels Bos breidde het kopduo de voorsprong uit tot een halve minuut. Dit gaven zij niet meer uit handen, waarna Meijers aan het langste eind trok.

Vermeltfoort trekt Topcompetitie naar zich toe
Rabo-renner De Vries wist dat hij moest aanvallen en ging op vijf kilometer van het einde met een groepje in de aanval, maar het bleek niet genoeg voor de eindoverwinning in de Topcompetitie. Na lang wachten en veel rekenwerk kwam het verdict: Coen Vermeltfoort wint de Topcompetitie, waardoor hij een contract aangeboden krijgt door Roompot-Oranje Peloton.

Jasper de Laat kroonde zich de beste clubrenner van de Topcompetitie, waardoor hij een aanbieding krijgt van Join-S|De Rijke. Hij heeft echter al getekend bij Metec-TKH voor 2017.

Kijk voor alle uitslagen en eindstanden van de Topcompetitie op www.topcompetitie.nu 

Reacties zijn gesloten.