HomeGeen categorieBart Lemmen wint 23ste HLB Van Daal Eurode Omloop

foto winnaar 2021Bart Lemmen heeft de 23ste editie van de HLB Van Daal Eurode Omloop gewonnen. De 25-jarige renner van WV West-Frisia deed dat vanuit een vroege ontsnapping door Gage Hecht uit de Verenigde Staten (U-23) te verslaan.

Lemmen kleurde, samen met Thijs de Lange en Robin Lowik lange tijd de aanval. Achter het trio was het erg onrustig, ontstonden er steeds groepjes die jacht maakten op de koplopers en eisten de twee beklimmingen van het DuivelsBosch en de Brugmolenweg hun tol.

Löwik en Lemmen wisten drie rondes voor het einde De Lange overboord te gooien. De voormalige koploper kreeg daarna de aansluiting van Nils Sinschek en Tom Vermeer, maar die poging liep op niets uit. De Amerikaan Gage Hecht kon wel de sprong naar voren maken. Uiteindelijk werd het een sprint van twee en bezorgde Bart Lemmen WV West-Frisia de overwinning door Hecht te verslaan. Jasper de Laat (Tempo-Hoppenbrouwers-Viro) werd op 55 seconden derde in de uitslag. Er finishten 69 renners (de laatste op meer dan 9 minuten) van de ruim 130 gestarte renners.

Klik hier voor de volledige uitslag.

foto 1 winnaar 2021

Reacties zijn gesloten.