HomeGeen categorieEre-voorzitter Jo Dorscheidt overleden

D’r letste Omloop JoDorscheidt (3)

Afgelopen zaterdagnacht is Jo Dorscheidt overleden. Jo reed zijn laatste omloop, een koers die hij onmogelijk heeft kunnen winnen.

Jo Dorscheidt was in 1992 bedenker en oprichter van de Eurode Omloop. Hij leidde de Stichting vanaf dat jaar als grote voorganger en na een onderbreking in 2003 pakte hij in 2009 bij de herstart van onze geliefde omloop de voorzittershamer weer op. In 2013 heeft Jo het voorzitterschap overgedragen, maar bleef hij de Eurode Omloop nog steeds actief volgen en begeleiden. In 2014 werd zijn aandeel in de historie van onze wedstrijd beloond met het Ere-voorzitterschap van de Stichting Eurode Omloop.

Een groot wielerfanaat is niet meer. Ook een man met een zeer uitgesproken en standvastig karakter en bovenal met een zeer grote sociaal maatschappelijke betrokkenheid. Jo schreef per SMS op maandag 12 september, daags na de Eurode Omloop 2016: “Dank vuur d’r sjunne daag, d’r Jo”.

Wij zeggen nu “Jo, wielerkameraad, dank voor jouw tomeloze inzet en bijdrage aan onze Stichting de afgelopen jaren en de vele bijzondere (wieler)momenten die wij met jou samen mochten beleven!”

Wij wensen Fieny, Huub, Nicole, Monique en de kleinkinderen, alle sterkte om dit verlies op een goede manier te kunnen verwerken.

Namens Stichting Eurode Omloop
Marcel Michiels

Reacties zijn gesloten.