Beste Wielerfans,

Het wielrennen in Nederland leeft, en hoe! De afgelopen maanden hebben wij weer uitvoerig mogen genieten van vele successen door onze professionals op de fiets. Zo won oud-NK Kerkrade winnaar Niki Terpstra de Ronde van Vlaanderen en lieten onze Klassementstoppers Tom Dumoulin (2e in de Giro d’Italia en de Tour de France)  en Steven Kruiswijk (5e in de Tour) zich van hun beste kant zien.

Het voorportaal van de Nederlandse top rijdt in de Nationale Topcompetitie Elite/Beloften en de finalewedstrijd hiervan wordt ook dit jaar weer in Kerkrade verreden.

De HLB Van Daal Eurode Omloop heeft een zeer sterke naamsbekendheid in ons land. Enerzijds omdat de wedstrijd dit jaar alweer voor de 21e keer wordt verreden.

Anderzijds omdat het zo’n selectieve wedstrijd is, dat de winnaar altijd tot een categorie mag worden gerekend die de jaren daarna een carrière bij de profs tegemoet kan zien.

Dit jaar zijn er een paar aanpassingen in het programma van het HLB Van Daal Eurode Omloop weekend. Op de zaterdag rijden wij als vanouds de Volta Tour de Kirchroa, de koppelkoers voor 3-tallen enthousiaste recreanten. Maar het zondagprogramma kent wat veranderingen. Zo vindt de Rabo Kidsride (Dikke Banden Race) dit jaar niet plaats in de vroege ochtenduren, maar tijdens de eerste 3 omlopen van de grote wedstrijd. Dus rijden de kids ‘een wedstrijd in de wedstrijd’. Ook dit jaar weer wordt de kinderkoers ‘powered by Jogg’, het regionale initiatief voor Jeugd op gezond gewicht. Op zondag om 13.00 uur starten  als hoofdprogramma de heren elite/beloften voor hun jaarlijkse apotheose van het wielerseizoen waarbij voor de eindwinnaar van de Topcompetitie wederom een profcontract bij de Roompot formatie klaar ligt. Zoals inmiddels gewend proberen wij u allen ook dit jaar weer op een heel aangename manier te vermaken op de start/finish locatie op de Markt en zijn er voldoende interessante kijkplekken op het fantastische parcours. Een parcours dat bij de totstandkoming van deze tekst nog niet helemaal 100% is omdat de werkzaamheden op de Toupsberg de organisatie en de gemeente voor een flinke uitdaging plaatsen. Maar u kunt er vanuit gaan dat er ook dit jaar weer sprake zal zijn van een spannende koers op een uiterst pittig parcours waarop  de Haanraderberg en het Duivels Bosch zeker scherprechters zullen zijn. Laat u verrassen over het definitieve parcours en ritverloop.

Ik wil graag al onze sponsoren en begunstigers en speciaal onze hoofdsponsors HLB Van Daal en Partners, Volta Limburg en Rabobank Parkstad Limburg ook dit jaar weer danken voor hun ruimhartige ondersteuning. Tenslotte een woord van dank aan onze Gemeente die ook dit jaar weer alles in het werk heeft gesteld om ons evenement op een zeer professionele manier te kunnen neerzetten, onze dank is groot. De jaarlijkse erkenning van KNWU, ploegen en de media onderstrepen het bijzonder hoge niveau van wedstrijdorganisatie. Last but not least wil ik nog een bijzonder gemeend woord van dank richten aan de grote groep vrijwilligers die de Stichting Eurode Omloop in haar gelederen heeft. Zij zorgen er elk jaar weer voor om een uniek wielerfeest in Kerkrade te organiseren, chapeau daarvoor!

Wij wensen u allen een fantastische wielerfeest,

Met sportieve groet

Marcel Michiels
Voorzitter Stichting Eurode Omloop