Beste wielervrienden,

De 20ste editie van de HLB Van Daal Eurode Omloop staat voor de deur. Ook dit jaar weer de finalewedstrijd van de nationale Topcompetitie, de logische opstap voor vele jonge wielertalenten. Wie om de prijzen rijdt in Kerkrade staat steevast een prachtige toekomst te wachten. Onder andere Jeroen Meijers, Floris Gerts, Huub Duyn en Jetse Bol gaven het goeie voorbeeld, voor hen allen was de Eurode Omloop het voorportaal voor een profcarrière.

Maar deze 20ste keer Eurode Omloop is in meer dan één opzicht een bijzondere. Immers is het de eerste editie zonder zijn “Godfather” Jo Dorscheidt die ons afgelopen najaar helaas is ontvallen. Jo was de man die in 1992 aan de wieg stond van de Eurode Omloop, een wedstrijd voor topamateurs (elite en beloften) die in het Kerkraads/Herzogenraths grensgebied streden om de eer. Hij was ook de man die in 2008, na een gedwongen pauze van 6 jaar zonder omloop, een nieuwe stichting Eurode Omloop in het leven riep en ervoor zorgde dat de wedstrijd weer op de KNWU wielerkalender kwam en hij was ook de man die derhalve indirect het NK parcours 2012 en 2013 initieerde. Wij hebben Jo leren kennen als een sterke man met uitgesproken principes, een man met het hart op de tong maar bovenal een wielerbezeten mens met een enorme drive om ‘zijn’ Eurode Omloop in Kerkrade en verre omstreken uit te dragen. Jo is helaas niet meer, maar de Stichting Eurode Omloop zal zijn bijdrage aan ons evenement nooit vergeten!

Ook dit jaar weer vindt het HLB Van Daal Eurode Omloop weekend plaats met op de zaterdag de Volta Tour de Kirchroa, de koppelkoers voor 3-tallen enthousiaste recreanten, op zondagmorgen de Rabo Dikke Banden Race. Dit jaar heel nadrukkelijk ‘powered by Jogg’, het regionale initiatief voor Jeugd op gezond gewicht, eens te meer het bewijs dat de Eurode Omloop veel meer is dan alleen een topsport event maar er vooral ook aandacht is voor de breedte sport ontwikkeling in de brede zin van het woord. Zondag om 13.00 uur starten dan als hoofdprogramma de heren elite/beloften voor hun jaarlijkse apotheose van het wielerseizoen waarbij voor de eindwinnaar van de Topcompetitie wederom een profcontract bij de Roompot formatie klaar ligt.

Zoals inmiddels gewend proberen wij u allen ook dit jaar weer op een heel aangename manier te vermaken op de start/finish locatie op de Markt en zijn er voldoende interessante kijkplekken op het fantastische parcours waarbij de Mont Chevre, de Haanraderberg alsmede het Duivels Bosch het vermelden meer dan waard zijn. Vanaf deze plek wil ik dan ook al onze sponsoren en begunstigers en speciaal onze hoofdsponsoren HLB Van Daal en Partners, Volta Limburg en Rabobank Parkstad Limburg danken voor hun ruimhartige ondersteuning. En last but not least een speciaal woord van dank aan onze Gemeente die ook dit jaar weer alles in het werk hebben gesteld om ons evenement op een bijna professionele manier te kunnen neerzetten, onze dank is groot. Tenslotte wil ik nog een lans breken voor de grote groep vrijwilligers die de Stichting Eurode Omloop in haar gelederen heeft welke het elk jaar weer voor elkaar krijgen om een wielerfeest in Kerkrade te organiseren, chapeau!

Wij wensen u allen een onvergetelijk wielerfeest,

Met sportieve groet,

Marcel Michiels, Voorzitter Stichting Eurode Omloop