HomeGeen categorieFloris Gerts winnaar Eurode Omloop 2014

Floris Gerts van het Rabobank Development Team heeft zondag de zeventiende HLB Van Daal Eurode Omloop gewonnen. De in Maastricht geboren renner kwam na 156 kilometer met een voorsprong van bijna een halve minuut alleen over de finish.

NR6W7669_Winnaar_FinishZijn ploeggenoot Jeroen Meijers pakte de tweede plaats voor Oscar Riesenbeek, die vorig jaar eveneens als derde eindigde. Noord-Limburger Mike Teunissen, die terugkomt van een sleutelbeenbreuk en voor velen als favoriet voor de zege gold, eindigde op de elfde plaats.

In tegenstelling tot de jaren ervoor kende de Eurode Omloop dit jaar gunstige weersomstandigheden. De renners werden deze keer niet geteisterd door aanhoudende regenbuien, maar konden de koers rijden in droge omstandigheden met af en toe een verfrissend buitje. Dat had gevolgen voor de wedstrijd: de gemiddelde snelheid van winnaar Floris Gerst lag ruim boven de 41 km per uur. De Eurode Omloop 2014 met start en finish op de markt in Kerkrade kende dankzij het goede weer tevens een levendig koersverloop. Steeds wisselende vluchters probeerden in verschillende kopgroepen het verschil met de grote groep te maken. Mike Teunissen was hier diverse keren bij betrokken.

 

InNR6W7554_Winnaar_Chevremont de laatste ronde ontsnapte Floris Gerts. Hij demarreerde op de steile klim in het Duivels Bosch en liet zijn achtervolgers de hielen zien. Gerts bouwde in no time een voorsprong op van dik 40 seconden, waarvan er op de meet nog 27 over waren. Hij kon door zijn achtervolgers niet meer achterhaald worden.

Zondag verschenen in Kerkrade 136 renners aan de start. Daarvan werden er 51 geklasseerd, een aantal dat in de voorbije jaren niet gehaald werd. De Eurode Omloop maakt deel uit van de nationale beloftencompetitie van de KNWU. De leider van dit klassement is Twan Brusselman. Hij gaat Elmar Reinders en Oscar Riesenbeek voor.

Reacties zijn gesloten.