HomeGeen categorieHLB Van Daal Eurode Omloop in het (Landelijke) nieuws

Kerkrade is weer eens goed op de kaart gezet, afgelopen zaterdag waren we maar liefst 3 keer in het nieuws te bewonderen. Het jeugdjournaal had een mooi item over onze jeugd en fans van Tom Dumoulin, het avondjournaal had veel aandacht voor de Volta Tour de Kirchroa.

Jugdjournaal_Maaslandster_Jeugd       Dr_Youp_altijd en overal

Gisteren was er tijdens de wedstrijd een team van de Topcompetitie aanwezig die uitgebreid verslag maakte van de HLB van Daal Eurode Omloop, zie het verslag via deze link

Verslag van Job de Feijter van Topcompetitie:

Jeroen Meijers wint met Eurode Omloop sluitstuk Topcompetitie

Jeroen Meijers heeft met de Eurode Omloop de laatste wedstrijd van de Topcompetitie op zijn naam geschreven. De 22-jarige renner van het Rabobank Development Team liet in de slotfase zijn vier medevluchters ter plekke en soleerde in de straten van Kerkrade naar de overwinning. Jochem Hoekstra (Cyclingteam Jo Piels) legde na een wedstrijd van 167,5 kilometer beslag op de tweede plaats voor zijn ploeggenoot Joey van Rhee. De eindoverwinning in de Topcompetitie ging naar Twan Castelijns (Baby-Dump Cyclingteam), die vandaag niet meer ingehaald kon worden. Twan Brusselman won het jongerenklassement.

Topcompetitieleiders 2015

De eerste vlucht van de dag bestond uit drie renners. Al vroeg in de wedstrijd gingen Lennard Hofstede (Rabobank Development Team), Luc Loozen (TWC Maaslandster) en Bram Nolten (Parkhotel Valkenburg CT) op avontuur. Het drietal kreeg echter weinig ruimte en werd voor het ingaan van de tweede ronde alweer gegrepen.

Bij de tweede beklimming va het Duivelse Bos vond de eerste serieuze schifting in het peloton plaats. Door het beulswerk van Cyclingteam Join’s-De Rijke losten de renners met bosjes uit de hoofdmacht. Dat resulteerde in een klein peloton van 43 renners na nog geen 30 kilometer koers.

Coen Vermeltfoort (Cyclingteam Join’s-De Rijke) had echter geen medelijden met de achterblijvers en schudde niet veel later nog eens aan de boom. In eerste instantie reageerde niemand op zijn tempoversnelling, waardoor hij alleen op kop kwam te zitten.

Eurode Omloop onderweg

Na de derde passage van het Duivelse Bos werd Vermeltfoort vooraan afgewisseld door zijn ploeggenoot Wouter Mol en Jasper Hamelink (Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel). Ze werden toen nog achtervolgd door achttien renners. Daarachter reed het peloton dat weer wat aan mankracht had gewonnen.

Merijn Korevaar (Rabobank Development Team) wist vervolgens solo de oversteek naar de twee koplopers te maken. Daarachter werd het tempo echter wederom de hoogte ingejaagd, waardoor uiteindelijk vooraan negentien renners de aansluiting konden maken.

De samenwerking verliep vooraan niet soepel met als gevolg dat verschillende renners weer terug konden aansluiten. Er volgde een

spervuur aan demarrages. Onder meer een bedrijvige Julius van den Berg (SEG Racing Team) trok twee maal ten aanval, maar dat werd nooit gevaarlijk.

De vele tempowisselingen zorgden echter wel voor een grote slijtageslag. Met nog een uur koers voor de boeg waren immers slechts 44 renners nog in de wedstrijd.

Alsof het nog niet hard genoeg ging, kozen elf renners het hazenpad. Merijn Korevaar, Lennard Hofstede en Sam Oomen (allen Rabobank Development Team), Joey van Rhee, Stefan Poutsma en Jochem Hoekstra (allen Cyclingteam Jo Piels), Twan Castelijns (Baby-Dump Cyclingteam), Oscar Riesebeek (Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel), Robbert de Greef (Cyclingteam Join’s-De Rijke), Jasper Ockeloen en Peter Schulting (beiden Parkhotel Valkenburg CT) fietsten al snel een voorgift van zo’n tien seconden op het peloton bijeen.

Foto: Cyclingteam Jo Piels was vandaag opnieuw sterk vertegenwoordigd in de kopgroep. De formatie won dan ook het ploegenklassement van de Topcompetitie.

Jeroen Meijers (Rabobank Development Team) en Jarno Gmelich-Meijling (Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel) konden in extremis nog de oversteek naar de kopgroep maken, maar de rest van het peloton zag door een slechte samenwerking de vluchters niet meer terug.

Op de Mont Chevre viel de kopgroep vervolgens uit elkaar. Meijers, Hofstede, Hoekstra en Riesebeek bleven vooraan over en verdedigden een voorsprong van vijftien seconden op een groepje met Topcompetitieleider Twan Castelijns.

In de slotfase speelde het Rabobank Development Team het numerieke overwicht voortreffelijk uit, waardoor Jeroen Meijers solo met de overwinning aan de haal kon gaan. Hij pakte in de slotkilometers maar liefst 30 seconden voorsprong op zijn achtervolgers. Als kers op de taart mocht zijn ploeggenoot Merijn Korevaar na afloop het Snelle Jelle pakket voor de strijdlust in ontvangst nemen.

Eindpodium Topcompetitie 2015

Komende week zullen we alle uitslagen en filmpjes online zetten.

 

 

Reacties zijn gesloten.