HomeGeen categoriePeter Schulting winnaar HLB Van Daal Eurode Omloop 2018

foto winnaarDe HLB Van Daal Eurode Omloop 2018 is gewonnen door Peter Schulting. De renner van Monkey Town wist in de klimkoers door Kerkrade te ontsnappen uit een kopgroep van vier en soleerde overtuigend naar de finish in Kerkrade. Het was de laatste wedstrijd in de Topcompetitie.

In de openingsfase ging het peloton als een wilde tekeer. Een kopgroep van ongeveer twintig renners ontstond, met daarbij Ottema. Uiteindelijk wist een zestal zich los te maken: Stef Krul (Metec-TKH), Folkert Oostra (Alecto), Adriaan Janssen (Delta), Peter Schulting en Rick van Breda (Monkey Town) en Nahome Desale (BEAT). Zij kregen niet meer dan twee minuten.

Twaalf keer Mont Chevre, de Haanraderweg en het Duivelsbosch lagen op de renners te wachten. Oostra was in jacht op de bergpunten, omdat de leider in dat klassement – Bas Tietema – afwezig was. Telkens pakte de renner van Alecto punten, om vervolgens aan te vallen. Krul, Janssen en Schulting wisten Oostra bij te halen. Echter verzamelde Oostra voldoende punten om de dag(berg)prijs -en daarbij horende Jo Dorscheidt trofee- én het eindklassement voor de Bergtrui van de Topcompetitie te winnen.

Peter Schulting wist in de finale te demarreren uit dat viertal en ruim een minuut voorsprong te pakken. De eerste achtervolgende groep daarachter volgde op drie minuten en leek uitgeschakeld. Schulting breidde zijn voorsprong in de voorlaatste ronde rond Kerkrade uit naar twee minuten. In de slotfase kwam de zege van de renner van Monkey Town niet meer in gevaar.

De eerste tien:
1.  Peter Schulting (Monkey Town)
2.  Stef Krul (Metec-TKH) op 2m37s
3.  Adriaan Janssen (Delta Cycling Rotterdam) op 2m38s
4.  Folkert Oostra (Alecto) op 2m40s
5.  Lars van den Berg (Metec-TKH) op 2m43s
6.  Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH) z.t.
7.  Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam) op 2m50s
8.  Jan Maas (Willebrord Wil Vooruit) op 3m48s
9.  Jaap Kooijman (Vlasman) z.t.
10.  Dylan Bouwmans (Metec-TKH) op 3m51s

Reacties zijn gesloten.