HomeGeen categorieSjoerd Bax winnaar 2017, Robbert de Greef wint de Topcompetitie

bax finishSjoerd Bax heeft de HLB Van Daal Eurode Omloop 2017 gewonnen. In de afsluiter van de Topcompetitie rondde de renner van Delta Cycling Rotterdam een knappe solo van liefst 25 kilometer af. Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH) werd daarachter tweede. Bax’ ploeggenoot Jason van Dalen eindigde als derde.

In een aanvallende koers kwam nooit echt een kopgroep weg. Tim Kerkhof toonde zich de gehele wedstrijd strijdlustig. In het peloton had Luuc Bugter er halfweg de koers al de brui aan gegeven. Dat betekende goed nieuws voor Topcompetitie-leider Robbert de Greef, want Bugter was zijn grootste concurrent in het klassement.

Sjoerd Bax, Gert-Jan Bosman, Robbie van Bakel en Jelmer Asjes waren de volgende aanvallers. Zij hielden acht achtervolgers (Groen, Kerkhof, Schulting, Hamelink, Gmelich Meijling, Ottema, De Vries en Bovenhuis) op een halve minuut. De Greef had de slag gemist, maar probeerde in zijn eentje de sprong te maken. De twee kopgroepen smolten samen, enkel Bax bleef voorop. Hij reed een halve minuut bij elkaar en stond die niet meer af.

De eindzege in de Topcompetitie ging naar Robbert de Greef. Omdat zijn grootste concurrenten niet genoeg punten pakten, volgt hij Coen Vermeltfoort op en ontvangt de renner van Baby Dump een contractaanbieding van Roompot-Nederlandse Loterij.
bax podiumde greef

 

Reacties zijn gesloten.