HomeGeen categorieSjoerd Bax wint voor de tweede keer de HLB Van Daal Eurode Omloop

winnaar eurodeOm 13.00 uur werd het startschot gelost voor de HLB Van Daal Eurode Omloop. Lang zouden de coureurs niet onderweg zijn. Binnen twintig minuten werd de koers weer geneutraliseerd door een gladde brug, die in de eerste ronde direct voor slachtoffers had gezorgd.

Tot 14.30 uur lag de wedstrijd stil, waarna besloten werd om na een parcourswijziging de wedstrijd verder te laten gaan. De brug en de beklimming van de Erensteinerweg werden uit het parcours gehaald, waardoor de omloop geen twaalf kilometer meer was, maar nog tien kilometer. Om de totale lengte van de wedstrijd te behouden werd er besloten om 15 ronden te rijden in plaats van de geplande 12.

Na de herstart besloot Metec-TKH direct koers te maken. De eerste aanvalspoging kwam op naam van bergkoning Thijs de Lange, die Gerco Pastoor en Adne Koster met zich meenam. Het peloton moest een halve minuut prijsgeven op het drietal, waarna een nieuwe Metec-TKH-coureur de oversteek maakte. Oud-winnaar Sjoerd Bax maakte de sprong naar de kopgroep: hij nam Jarno Gmelich Meijling met zich mee.

Op dat moment was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Van der Kooij, die in de buurt van Bouwmans bleef. De problemen begonnen vlak daarna voor de leider, toen er drie coureurs in de aanval werden gemeld. De namen? Hartthijs de Vries, Stef Krul en… Dylan Bouwmans. Snel maakten zij de aansluiting met de kopgroep, waar zich op dat vier Metec-TKH-coureurs bevonden. Het peloton met Van der Kooij werd daarna op bijna anderhalve minuut gemeld. Een lekke band bij de Monkey Town-a Bloc-coureur zorgde er vervolgens voor dat de leider in grote problemen kwam.

winnaar topcompetitieDaarna was de strijd gestreden. De winnaar moest vooraan worden gezocht, evenals de winnaar van de Topcompetitie. Bouwmans pakte namelijk bij de tussensprints de volle buit aan Topcompetitie-punten, waardoor hij nog voordat de wedstrijd was geëindigd, Van der Kooij voorbij ging in het klassement. Zijn zesde plaats in de HLB Van Daal Eurode Omloop zorgde er vervolgens voor dat de Brabander met een ruime marge de Topcompetitie 2019 op zijn naam schrijft.

In de strijd om de zege in de HLB Van Daal Eurode Omloop moest Bouwmans op twee rondes voor het einde afhaken, nadat Sjoerd Bax een aanval had geplaatst. De 23-jarige Bax sloeg meteen een gat, en Metec-TKH kon het numerieke overtal vervolgens goed uitspelen. Voor de tweede keer in zijn carrière kon de Zuid-Hollander vervolgens het zegegebaar maken.

Reacties zijn gesloten.