De HLB Witlox Van den Boomen Eurode Omloop is een KNWU-wielerwedstrijd, deel uitmakend van de Topcompetitie, in en rond Kerkrade voor de categorie Beloften. Het selectieve parcours is door zijn lengte van 175 km en het heuvelachtige karakter bijzonder competitief.

TOP DEELNEMERSVELD.
Het selectieve parcours is vrijwel gelijk aan de omloop van het NK in 2012 en 2013. Daarnaast is de HLB Van Daal Eurode Omloop de finale van de Topcompetitie. Dit zorgt ervoor dat deze wielerwedstrijd altijd kan rekenen op een top rennersveld. De wielrenners moeten zorgen voor een spectaculaire wedstrijd. Wij, als organisatie, willen dat het de renners die dag aan niets ontbreekt zodat ze optimaal kunnen presteren. Deze renners verdienen ook veel toeschouwers langs het parcours en derhalve is de wedstrijd gratis toegankelijk.

SOCIAL MEDIA EN TV.
Rondom de HLB Witlox Van den Boomen Eurode Omloop wordt een actieve publiciteitscampagne gevoerd met inzet van websites, facebook, schrijvende media en tv. De Topcompetitie organisatie registreert en monteert zelf de tv beelden vanuit een motor in de koers. Deze beelden worden via Eurosport 1 uitgezonden (tot nog toe een bereik van ca. 150.000 kijkers). Door deze professionele verslaglegging is de kans bijzonder groot dat de beelden worden uitgezonden via L1 (en of andere regionale zenders) en geplaatst worden op NOS online en uiteraard facebook. Nieuwsflitsen van de editie 2015 werden zelfs in NOS jeugdjournaal en NOS journaal uitgezonden. Ook dit jaar zullen weer fantastische video opnames worden gemaakt met de inzet van een drone en zal Leon van Bon op een motor in koers fotograferen. De foto’s komen ter beschikking voor redactionele en promotionele doeleinden. Met succes zijn we er in geslaagd om de sponsoruitingen van onze partners hierbij duidelijk in beeld te brengen

Ook aan breedtesport is gedacht: op zondag, voorafgaand aan de wedstrijd, rijden jongens en meisjes tot 12 jaar op een parcours rond de markt in Kerkrade hun jaarlijkse Dikke Bandenrace. De zaterdag is er tevens een ludieke wielerwedstrijd voor bedrijven door het centrum van Kerkrade: de Tour de Kirchroa. De opbrengst daarvan wordt deels besteed aan een goed doel.

Bovenstaand is niet mogelijk zonder de steun van de gemeente, maar zeker ook van sponsors. Vandaar dat de HLB Van Daal Eurode Omloop een breed scala aan sponsorpakketten en -mogelijkheden heeft samengesteld. Kijk voor de verschillende sponsorpakketten onder het kopje ‘sponsorinformatie’.