HomeGeen categorieThuiswedstrijd voor Lars Toma

Lars Toma (Kerkrade) staat aan de start bij de HLB Van Daal Eurode Omloop op zondag 13 september in Kerkrade. Lars Toma geboren en getogen te Kerkrade is een kind aan huis als het gaat om wielrennen. Als klein kind leren lopen tussen de fietsen in de fietsenwinkel van pa om vervolgens al snel zelf op de racefiets te stappen. Na jaren als amateur gekoerst te hebben maakte hij dit jaar de overstap naar de Elite en stond aan de start van o.a. de Ronde van Limburg, de Drielanden Omloop (waar hij door pech uitviel) en bij het RK Zuid (15e plek) met winnaar Twan Castelijns (huidige leider in de topcompetitie). Door de overstap nLars_Toma_Interviewaar de Elite kwam de lat een stuk hoger te liggen. Een parcours waarin de Cauberg, Duivels Bosch en gelijksoortige klimmen liggen zijn nu meer regel dan uitzondering. “Het tempo ligt hoger en je rijdt tegen jongens die veel trainen en volledig voor de sport kunnen leven. Ik heb daarnaast nog een drukke baan. Ik rijd op ervaring en zit vaak op de goede momenten voorin. In de finales merk ik vaker het verschil, je mist dan wat inhoud door het gebrek aan training” aldus Toma.

De Eurode Omloop ziet Lars als een echte thuiswedstrijd. “De klimmetjes komen kort na elkaar. Dat is in mijn voordeel en daarbij kan ik rekenen op veel supporters.” Het parcours van de Eurode Omloop wordt als zeer selectief omschreven. Het is niet voor niets dat het grootste deel van de 2 NK’s die in Kerkrade gehouden werden over hetzelfde parcours liepen. Lars kan zich daarom goed voorstellen dat het ook tijd wordt om een grotere ronde naar Kerkrade te halen. De Eneco Tour zal zich hier zeker thuis voelen. Menig prof en International zal zich verbijten op de 4 beklimmingen van Kerkrade die mede dankzij de Eurode Omloop op de kaart gezet zijn.

Op de vooravond van de Eurode Omloop is er tevens de Volta Tour de Kirchroa waarbij teams van 3 wielrenners gedurende drie uur rondjes rijden door het centrum van Kerkrade. Lars staat ook daar aan de start en zal zich wat moeten inhouden om zondag als een echte ‘Kirchraodsjer Jong’ het Duivels Bosch te gaan trotseren.

Stichting Eurode Omloop wenst Lars veel succes!

Programma Eurode Omloop 2015:

Zaterdag 12 september, 16.30 uur, Volta Tour de Kirchroa

Zondag 13 september, 10.00 uur Dikke Bandenrace, 12.30 uur Start HLB van Daal Eurode Omloop

(Foto: Chris Lenzen, Tekst Robin van Gemert/Rick Cremers)

Reacties zijn gesloten.