HomeGeen categorieToch nog spanning in de Topcompetitie

flavio“Aanstaande zondag, 9 september, staat in het teken van het slotstuk van de Topcompetitie. In en rondom Kerkrade wordt de Eurode Omloop verreden, de koers met een indrukwekkende erelijst en een even indrukwekkend koersverloop. Elk jaar is er weer een forse strijd wie er de Eurode Omloop op zijn palmares mag toevoegen:” aldus Flavio Pasquino, organisator van de Topcompetitie.

Ook dit jaar belooft de Eurode Omloop weer een spectaculaire wedstrijd te worden. De beste ploegen uit Nederland reizen naar Zuid-limburg af met hun sterkste selectie voor het Limburgse heuvelwerk. Daar waar de strijd om de dagzege een hevige gaat worden zal dat voor een groot deel van de Topcompetitie-truien niet zo zijn. Zowel de oranje leiderstrui, de witte jongerentrui en de blauwe clubtrui is al in handen van de winnaar. Rick Ottema heeft met 390 punten voldoende punten om zich al sinds de klimtijdrit winnaar van de Topcompetitie te noemen. De renner van het Alecto Cycling Team staat 104 punten voor op de nummer twee en drie, Hartthijs de Vries en Jaap Kooijman. Ook als De Vries of Kooijman de Eurode Omloop wint en Ottema geen punten pakt kunnen De Vries en Kooijman minimaal tot 4 punten achter Ottema komen. De strijd om de tweede plek is dus ontzettend spannend. Zowel De Vries als Kooijman hebben 186 punten. En ze moeten ook zeker achter hun kijken, want zowel Peter Schulting, Kelvin van den Dool en Piotr Havik kunnen nog op het podium eindigen.

Zowel in het jongerenklassement en het clubklassement is Hartthijs de Vries niet meer in te halen. Zijn voorsprong op respectievelijk Daan van Sintmaartensdijk en Chiel Breukelman is meer dan 100 punten.

Is de Topcompetitie dan helemaal niet meer spannend? Nee dat zeker niet. Afgelopen jaar hebben we gezien dat er een grote strijd gaande is om de bolletjestrui. Dit resulteert in het feit dat er nog 4 renners de felbegeerde trui kunnen winnen. Zondag 9 september gaat Bas Tietema van start in de bergtrui, maar met 60 punten is de 23-jarige renner van Beat Cycling Club zeker niet zeker van deze trui. Met maar liefst 1 puntje verschil staat de 22-jarige Rob van Broekhoven op de tweede plaats. Met 51 punten staat Folkert Oostra derde en zelfs de nummer vier, Nahome Desale is met 39 punten nog kansrijk voor de eindwinst. De winnaar van het bergklassement in de Eurode Omloop pakt namelijk dertig punten. Het is dus opletten wie er mee sprint in de aanval en zo op de verschillende bergjes zijn punten pakt. Spanning gegarandeerd.

 

Reacties zijn gesloten.