HomeGeen categorieWoord van de voorzitter

marsHet is weer zover, de HLB Van Daal Eurode Omloop staat weer op het programma. Inmiddels editie nummer 22 en ook dit jaar wederom de finale van de nationale Topcompetitie, hét klassement voor de categorie elite/beloften renners in Nederland.

Dit jaar trakteren wij u allen op een ongetwijfeld mooie en bovenal zeer spannende finale wedstrijd van deze competitie. Mooi omdat wij u, hopelijk met mooi weer, een parcoursaanpassing aanbieden die er voor zorgt dat u in de Anstelvallei kennis kunt maken met een prachtig stukje, voor velen onbekend, Kerkrade. Daarvoor hebben wij de beklimming van de Mont Chevre dit jaar laten vervallen en ingeruild voor een nieuwe klim, de Kaffeberg, die nog veel meer dan voorheen een kuitenbijter van niveau zal blijken te zijn. Daarnaast natuurlijk ook de inmiddels befaamde Duivelsbosch wat verderop in het parcours. Spannend wordt het hoe dan ook, want in tegenstelling tot vorig jaar zijn er behalve de dagprijzen ook alle Topcompetitie klassement nog fel omstreden en spannend tot het allerlaatst. Wij verheugen ons op een echt spektakelstuk met een spannende koers en ongetwijfeld een beresterke winnaar.

Vanaf deze plek wil ik al onze sponsoren en begunstigers en speciaal onze hoofdsponsor HLB Van Daal danken voor hun ruimhartige ondersteuning. En natuurlijk een speciaal woord van dank aan onze Gemeente die ook dit jaar weer alles in het werk hebben gesteld om ons evenement op een professionele manier te kunnen neerzetten, onze dank is groot. En een evenement als de Eurode Omloop is alleen mogelijk dankzij de inzet van de grote groep vrijwilligers die de Stichting vormen en het elk jaar weer voor elkaar krijgen om een wielerevent van formaat in Kerkrade te organiseren, chapeau!

Wij wensen u een fantastisch wielerfeest!

Marcel Michiels
Voorzitter Stichting Eurode Omloop

Reacties zijn gesloten.